Index

Mopeder
Motorcyklar
ATV
Begagnat
Skog & Trädgård

Verkstad
Racing Service
Våra leverantörer
Kontakta oss
Hitta till oss
Arkiv

Mån - Tor 11:00 - 18:00

Fredagar 11:00 -16:00

0171 - 44 36 10
 


 

 


ROBIN VON SCHANTZ 2011


Några valda ord:

"Efter många veckors frånvaro är det återigen dags att få snurr på maskineriet igen. En uppdatering som förenklat kan sträcka sig mellan den svenska sensommaren och den trista mörka hösten.
Med andra ord kan man säga att jag uppdaterat mer här på sistonde änvad jag ens suttit på cykeln. Tyvärr.

Efter sommarens inspirerande träning inför den andra episoden av enduro SM som senare skulle avgöras i Sundsvall hade man hög förväntan,
mycket åkning under augusti blandat med ett stort utbud av tävlingar så hade man bra koll på vad som skulle komma.
Sagt och gjort. Hade dock inte några större framgångar på denna tvådagars SM vilket resulterade i en blek 18:e plats efter 15 minuter strafftid för ingång i fel tidskontroll.
Väldigt bra lärdom av dessa dumheter i alla fall.
Dag 2 blev ingen start då jag valde stå över efter magsmärtor. Har för övrigt efter denna tid följt brorsan och övriga kombattanter på både mindre och större tävlingar runt om i landet (lär sig mycket av att titta), då jag och mitt knä inte kommit överens.
Håller mig så frisk som möjligt genom att fysträna på olika sätt.

Hur som helst i dessa tider får vi önska en God Jul och ett Gott Nytt STAROL-år".

MVH Robin.
 

 
  Denna helg fick jag förmånen att starta i årets första enduroklassiker, det populära Stångebroslaget som lockar både publik och duktiga förare. Tävlingsplatsen, som är förlagd på ett skjutfält utanför Linköping, bidrar med allt vad en tävling kan erbjuda. Speciellt omgivningen med omväxlande natur, den mysiga depån där hundratals husvagnar är parkerade och den fina banan som bjuder på mycket fina förhållanden.( Kul med en endurotävling där man möts av lika mycket sten som stalp och breda crossrakor).

Nåväl. Sagt och gjort gick det sekundära startögonblicket och vi for in på det fina spåret. Efter en väldig miss vid starten fick jag aldrig upp farten utan utgjorde en dålig prestation med många klantvurpor till följd, och tappade minuterar på en orolig motorcykel under 3:e varvet. Efter att ha åtgärdat felet och kommit in på banan var det i stort sett bara att svänga av då jag aldrig hann ut på 5:e varvet.

Känns ändå skönt att köra och lita på knät igen, och det är bara att ta nya tag. Mot SM i Njurunda den 20-21 aug är nästa stora ögonblick att få damma av kvalitetskläderna ifrån Lindstrands.
 
 


Jag fick den 23 april chansen att testa årets första barmarkstävling, som skulle visa sig vara en perfekt genomkörare för kommande äventyr. Mälarcupen ordnade en jättefin bana som hade inslag av sand, kullar och hopp.Mycket nytt som alltid att ställa om sig vad gäller underlag och tempo men än mer nytt var dessa nya, smidiga och kvalitetssäkra klädesplagg från Lindstrands. Dom fungerade jättebra och jag fick en suverän kombination av bekvämlighet och ett perfekt vårväder.

Jag har även hunnit med och dragit ett KM och en till mälarcup som denna gång gick i Bergby.
Vi hade även där kanonbra väder och perfekta kläder. Ett varvlopp på 2 heat som erbjöd allt i en enduroåkares tycke (gärde, sten, kullar och damm).

Fick efterkommande vecka förmånen att köra som startman i årets 6-timmars som kördes i Enköping, där jag, Oscar Ståhl och Lucas Berglind utgjorde ett lag. Vi hade en jättetrevlig dag och ett fint flyt där vi korsade mållinjen som 3:a. Kändes som ett mål i rätt riktning och allra helst inför SM premiären kommande helg....men så var icke fallet. Under en träningskväll tillika sista träningen innan SM:et kör jag på som vanligt och testar på åkkänslan med tempo. Men avslutade mitt pass med ett trasigt knä och en SM tävling uppblåst i rök. Men, det är bara svida om munderingen och hitta knästyrka och nya tävlingar.

MVH. Robin

 

 2011 sponsrar Starol en av Sveriges snabbaste endurojuniorer,
Robin von Schantz
kommer Bl.a. köra

Enduro SM:
Norrahammars MK 21 maj
Njurunda MK 20-21 aug
Göta MS 11 sep
Fjugesta MS 24 sep

Dessutom de 3 stora varvloppen:
Stångebroslaget
Ränneslätt
GGN

Och den avslutande tävlingen:
Novemberkåsan
 
Förutom dessa kommer Robin delta i flera småtävlingar runtom i landet.
Hos oss på Starol hittar DU STR Enduro & Crosskläderna som du kan komma in och klämma på.
 
Lycka till Robin!!
 

    

 
 
   

© STAROL